«Στρατόπεδα καραντίνας» στην Κίνα – Σοκάρουν οι εικόνες (video)

Σοκάρουν οι εικόνες από τα στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εγκύους, παιδιά και ηλικιωμένους στοιβαγμένους σε μικροσκοπικά κοντέινερ με ξύλινα κρεβάτια και τουαλέτα.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Κίνα, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής», αναφέρει ο Γιανζόνγκ Χουάνγκ, στέλεχος του διεθνούς συμβουλίου δημόσιας υγείας.

Μέσα στα κοντέινερ υπάρχει μόνο ένα ξύλινο κρεββάτι και μία μικρή τουαλέτα και όπως καταγγέλλεται είναι αναγκασμένοι να παραμένουν εκεί για 14 μέρες. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν, άλλα βίντεο δείχνουν ανθρώπους να βγάζουν μόνο το κεφάλι τους από ένα μικρό παράθυρο.

Υπάρχουν καταγγελίες πως ανάμεσά τους βρίσκονται 4.000 μαθητές που μεταφέρθηκαν ως ύποπτοι φορείς, άλλοι απομακρύνθηκαν νύχτα από τα σπίτια τους.

Δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα COVID-19 στην πόλη Γουχάν συνολικά 20 εκατ. άνθρωποι ζουν σε απόλυτο lockdown στις πόλεις Ανγιάνγκ, Γιουχζού και Σιάν μόνο για μερικά κρούσματα του στελέχους Όμικρον. Οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ούτε καν σε ιατρική περίθαλψη.

«Εξαιτίας της μεταδοτικότητας ο κόσμος είναι αγχωμένος», δηλώνει ο Στηβ Ρα, κάτοικος της Τιανζίν.

Την ίδια ώρα, για δύο κρούσματα της Όμικρον, και τα 14 εκατομμύρια κατοίκων της πόλης Τιαντζίν υποβάλλονται μαζικά σε τεστ και δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Η πόλη βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Πεκίνο, όπου σε λιγότερο από έναν μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επιμέλεια: Κάλη Λέκκα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος