Στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα: 11.000 στρατιώτες, 77 αεροπλάνα και ελικόπτερα εξασκήθηκαν για την Ημέρα της Νίκης – Εορτασμοί θα γίνουν σε 379 πόλεις

Συνολικά 11.000 στρατιώτες, 131 οπλικά συστήματα και 77 αεροπλάνα συμμετείχαν στην πρόβα για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης – 9 Μαΐου στο χώρο δοκιμών Alabino έξω από τη Μόσχα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου, την ημέρα που σηματοδοτεί την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Συνολικά, 11.000 στρατιώτες, 131 είδους προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 77 αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στην πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην πρόβα συμμετείχαν συνολικά 33 ενότητες πεζών. Ο εξοπλισμός μάχης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και της Στρατηγικής Μονάδας Πυραύλων και τα ρομποτικά οχήματα μάχης “ουράνιο-9″», ανέφερε το TASS.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν νυχτερινή πρόβα στις 28 Απριλίου και στις 4 Μαΐου και η γενική πρόβα είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου, επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας.

Διοικητής της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία ορίστηκε ο αρχιστράτηγος του ρωσικού στρατού Όλεγκ Σαλιούκοφ.

Παρελάσεις της 9ης Μαΐου θα διοργανωθούν σε 28 ρωσικές πόλεις και εορτασμοί με τη συμμετοχή του στρατού σε 379 πόλεις και κωμοπόλεις. Σχεδιάζονται επίσης πυροτεχνήματα, τα οποία θα φωτίσουν τον ουρανό πάνω από τις ρωσικές πόλεις εκείνο το βράδυ στις 22:00 τοπική ώρα.

Επιμέλεια – μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος