Στους δρόμους οι πολίτες για την ακρίβεια – Διαδηλώσεις σε Αγγλία και Γερμανία

Array

Η προοπτική οριστικής διακοπής της προμήθειας ρωσικού αερίου, μετά τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, εντείνει την ανησυχία και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Μάλιστα διαδηλωτές στη Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν πρώτη φορά για τη συνεχή στήριξη στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο λόγος για το ενεργειακό τσουνάμι που βυθίζει όλο και περισσότερο την Ευρώπη στην ύφεση.

«Παγώστε τις τιμές, όχι τον κόσμο» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε μία γυναίκα στο Λονδίνο, στη διαμαρτυρία που οργάνωσαν εργατικά συνδικάτα κατά της ακρίβειας. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι δραματικές αυξήσεις στην ενέργεια, που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και στους δρόμους του Βερολίνου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη γερμανική εμπλοκή στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Οι διαδηλωτές ζητούσαν να σταματήσει η παροχή όπλων στην Ουκρανία, αλλά και οι Δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Όσον αφορά τις ζημιές στους αγωγούς, Nord Stream, η Δανία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η διαρροή στον πρώτο αγωγό, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι τεχνικά είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι ζημιές στους δύο αγωγούς, αλλά χρειάζεται χρόνος και οι απαραίτητοι πόροι.

Επιμέλεια: Κλειώ Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος