Στους 36 βαθμούς η Βρετανία – Ένας νεκρός και δεκάδες περιστατικά θερμικής εξάντλησης

Ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του σε λίμνη στο Λίνκολνσαϊρ, στην ανατολική Αγγλία, σε ένα από τα πρώτα σοβαρά περιστατικά που συνδέονται με το πρωτοφανές κύμα ζέστης που πλήττει τη Βρετανία. Το αγόρι είχε μπει στο νερό για να κολυμπήσει και υπέστη θερμικό σοκ από τη βουτιά στο κρύο νερό. Η σορός του ανασύρθηκε έπειτα από επιχείρηση δυτών.

Ανταπόκριση – Λονδίνο

Την ίδια ώρα, στο Εδιμβούργο δεκάδες δρομείς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω θερμικής εξάντλησης κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης και 16 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείo.

Η χώρα καταγράφει ιστορικά υψηλές για τον Μάιο θερμοκρασίες. Τη Δευτέρα ο υδράργυρος έφτασε τους 34,8 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε από το 1944, ενώ σε 97 περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι σήμερα Τρίτη (26/5) η θερμοκρασία ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της νότιας Αγγλίας και της Ουαλίας, με τις αρχές να καλούν το κοινό να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος