Στόλος της Μαύρης Θάλασσας: Επέστρεψαν στις μόνιμες βάσεις τους τα πολεμικά πλοία

Μέρος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας επέστρεψε στις μόνιμες βάσεις της Κριμαίας και του Νοβοροσίσκ μετά από ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό ανακοίνωσε  στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα το τμήμα υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου.

«Στα πεδία εκπαίδευσης θαλάσσιων μαχών, τα πληρώματα των πλοίων ως μέρος ετερογενών και ομοιογενών τακτικών ομάδων ολοκλήρωσαν εκπαιδευτικά καθήκοντα μάχης για τη διεξαγωγή ναυμαχιών, πραγματοποίησαν βολές πυροβολικού σε στόχους προσομοίωσης πλοίων καθώς και με όπλα αεροπορικής επίθεσης εναντίον ενός εικονικού εχθρού». Η ανακοίνωση διευκρινίζει πως μετά την προγραμματισμένη συντήρηση και αναπλήρωση των υλικών αποθεμάτων, τα πληρώματα των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συνεχίσουν να εκτελούν τα πάγια καθήκοντά τους.

Στις ολοκληρωμένες προγραμματισμένες ασκήσεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, συμμετείχαν περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία διαφόρων κλάσεων στη σύνθεση ετερογενών ομάδων, σε ομάδες κρούσης πλοίων και αποσπασμάτων πλοίων αποβίβασης: φρεγάτες, περιπολικά, μπυραυλάκατοι, αποβατικά πλοία, μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία, καθώς και πλοία ναρκοπροστασίας.

Μέχρι και τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη σειρά ναυτικών ασκήσεων σε όλους τους τομείς ευθύνης των στόλων υπό τη γενική εποπτεία του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, Ναυάρχου Νικολάι Εβμένοφ. Ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η επεξεργασία των ενεργειών των δυνάμεων του Ναυτικού και των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων για την προστασία των ρωσικών εθνικών συμφερόντων στους ωκεανούς, καθώς και για την αντιμετώπιση των ρωσικών στρατιωτικών απειλών από τις κατευθύνσεις της θάλασσας και του ωκεανού.

Οι ασκήσεις θα καλύψουν τα ύδατα των θαλασσών που γειτνιάζουν με το ρωσικό έδαφος, καθώς και σημαντικές περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού. Συνολικά, σχεδιάζεται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία και πλοία υποστήριξης, περισσότερα από 60 αεροσκάφη, 1.000 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και περίπου 10.000 μέλη στρατιωτικού προσωπικού.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος