Στο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, κλήθηκε ο πρεσβευτής του Ιράν στο Βερολίνο, μετά την εκτέλεση διαδηλωτή

Ο πρεσβευτής του Ιράν στο Βερολίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε χθες Πέμπτη πηγή προσκείμενη στη γερμανική διπλωματία, την ημέρα που ανακοινώθηκε η εκτέλεση νέου που συμμετείχε στις διαδηλώσεις οι οποίες συνταράσσουν την Ισλαμική Δημοκρατία από τον Σεπτέμβριο. 

Δεν δημοσιοποιήθηκε καμία λεπτομέρεια για το τι διαμείφθηκε.

Νωρίτερα χθες, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ στηλίτευσε μέσω Twitter το ότι «η απανθρωπιά του Ιρανικού καθεστώτος δεν γνωρίζει όρια».

Ο Μοχσέν Σακαρί «δικάστηκε κι εκτελέστηκε στο πλαίσιο μιας διάτρητης διαδικασίας με συνοπτικές διαδικασίες επειδή διαφωνούσε με το καθεστώς», συνέχισε σε αγανακτισμένο τόνο η επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας. «Αλλά η απειλή της εκτέλεσης δεν θα πνίξει τον πόθο του κόσμου για ελευθερία», πρόσθεσε.

Οι αρχές του Ιράν εκτέλεσαν χθες Πέμπτη, για πρώτη φορά από την έναρξη των μαζικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη χώρα, άνδρα που κατηγορήθηκε ότι τραυμάτισε με μαχαίρι παραστρατιωτικό κι απέκλεισε λεωφόρο στην Τεχεράνη.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε θέατρο μαζικών κινητοποιήσεων που καταπνίγονται στο αίμα. Το έναυσμα του κινήματος διαμαρτυρίας αυτού ήταν ο θάνατος τη 16η Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής, στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος