Στο στόχαστρο της αστυνομίας και των ΜΜΕ ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών απασχολώντας τα βρετανικά πρωτοσέλιδα μετά την είδηση ​​ότι ο πρώην πρωθυπουργός στον οποίο πέρυσι επιβλήθηκε πρόστιμο για τα πάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορονοϊό, παραπέμφθηκε στην αστυνομία από το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω των ισχυρισμών ότι διοργάνωσε εκδηλώσεις στο Τσέκερς στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

Η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι τα στοιχεία συλλέχθηκαν από το ημερολόγιο του Τζόνσον από δικηγόρους που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, οι οποίοι εργάζονταν για την υπεράσπισή του για τη δημόσια έρευνα για την πανδημία. Η Daily Mail επισημαίνει ότι ο κ. Τζόνσον είναι «εξοργισμένος» που η κυβέρνηση έδωσε αποσπάσματα από τα ημερολόγια του πρωθυπουργού στην αστυνομία χωρίς να ενημερωθεί.

Οι Times ενημερώθηκαν για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της οικογένειας και των φίλων του Τζόνσον, προσθέτοντας ότι δεν εμπλέκονται υπουργοί. Πηγές του Whitehall έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι πρόκειται για παραβίαση των κανόνων.

Εάν η επιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Τζόνσον παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές σχετικά με τα γεγονότα, θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια αναστολή από το Κοινοβούλιο, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές στην εκλογική του περιφέρεια Uxbridge και South Ruislip.

Ωστόσο το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Τζόνσον δεν ειδοποιήθηκε εκ των προτέρων, υποστηρίζοντας ότι το υλικό που είχε διαβιβάσει στην αστυνομία προήλθε από την «κανονική» διαδικασία εξέτασης των εγγράφων σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ανταπόκριση: Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος