Στο “δρόμο για το διάστημα” ο ανταποκριτής του ΤΑΣΣ και δυο διαστημικοί τουρίστες

Ο πύραυλος Soyuz-2.1a, με το διαστημόπλοιο, Soyuz MS-20, που μεταφέρει τον κοσμοναύτη, ανταποκριτή του TASS, Αλεξάντερ Μισούρκιν, τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο, Γιουσάκ Μαεζάεφ, και το βοηθό των επιχειρήσεων του, Γιόντζο Χιράνο, εκτοξεύτηκε πριν λίγο από τον αριθμό 31 (Βαστόκ) του κοσμοδρομίου Μπαικονούρ. 

Σε περίπου εννέα λεπτά, το επανδρωμένο διαστημόπλοιο διαχωρίστηκε από το τρίτο τμήμα του πυραύλου. Η πτήση προς τον ISS, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ένα σχέδιο τεσσάρων τροχιών. Η πρόσδεση του Soyuz MS-20 στη μικρή ερευνητική ενότητα “Πόισκ”  προγραμματιστεί για τις 15:41 ώρα Ελλάδος.

Στο Soyuz MS-20 υπάρχουν πρωτοχρονιάτικα δώρα και σπιτικές λιχουδιές για τα Ρωσικά μέλη του πληρώματος. Οι κοσμοναύτες, θα λάβουν συγχαρητήρια αλληλογραφία από συγγενείς και φίλους, προσωπικά δώρα, αγαπημένα μουσικά κομμάτια, σπιτικά κεράσματα για το γιορτινό τραπέζι. Συνολικά, σχεδιάζεται να παραδοθούν περίπου 162 κιλά ωφέλιμων φορτίων στον ISS, συμπεριλαμβανομένων υλικών για βιοϊατρική έρευνα και πειράματα, αναλώσιμο εξοπλισμό, προϊόντα υγιεινής, σιτηρέσια και 13 κιλά φρέσκων φρούτων.

Η διάρκεια της πτήσης του διαστημικού λεωφρορείου θα είναι 12 ημέρες. Οι Μισούρκιν, Μαεζάεφ και Χιράνο θα επιστρέψουν στη Γη το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου.

Το TASS και η Roscosmos, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 17 Νοεμβρίου, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία του γραφείου του οργανισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο πρώτος ανταποκριτής του TASS σε τροχιά θα είναι ο Ήρωας της Ρωσίας, κοσμοναύτης της Roscosmos,  Αλεξάντερ Μισούρκιν, όπου θα στέλενιε αναταποκρίσεις για την λαθημερινή ζωή και τις εργασίες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος