Στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν ο «ρυθμιστής» Σινάν Ογάν – Επιστροφή στις προκλήσεις από Τσαβούσογλου   

Ελάχιστες μέρες απομένουν μέχρι τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών, και ο Ταγίπ Ερντογάν διασφάλισε επισήμως την στήριξη του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Σινάν Ογάν, ο οποίος στήριξε την εθνικιστική τουρκική πολιτική, λέγοντας: «Πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχεια στην υποστήριξη της προόδου που σημειώνει η χώρα μας στην εξωτερική πολιτική, κυρίως του δόγματος μας για την Γαλάζια Πατρίδα».

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προσδοκεί όχι μόνο σε νίκη, αλλά σε ρεκόρ ψήφων, έκανε προεκλογική συγκέντρωση στην πληγείσα από τον σεισμό περιφέρεια Χατάι, όπου και εγκαινίασε το νοσοκομείο της περιοχής Ντέφνε, στην οποία συγκέντρωσε μόλις 8,5% των ψήφων, έναντι του 90 και πλέον τοις εκατό που συγκέντρωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Και ενόσω ο Ερντογάν τονίζει τις παροχές και τις υποσχέσεις της κυβέρνησής του στους σεισμόπληκτους ψηφοφόρους, η αντιπολίτευση καταρρέει έσωθεν.

Τόσο το κόμμα του Αλί Μπαμπατζάν, όσο και το κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ κατηγορούνται από την αντιπολιτευτική συμμαχία πως δεν συνέβαλαν επαρκώς στο εκλογικό αποτέλεσμα, όμως το μεγαλύτερο πλήγμα στο σχήμα που υποστηρίζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το κατάφεραν έντεκα μέλη της επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος.

Κατηγορώντας τον Κιλιτσντάρογλου για αντιπροσφυγικές θέσεις, και παρομοιάζοντάς τις με ναζιστικές πρακτικές, 11 μέλη του κόμματος του Αχμέτ Νταβούτογλου προσχώρησαν στο κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, η προεκλογική πόλωση συντηρεί ρητορικές εξάρσεις και στα ελληνοτουρκικά, αυτή τη φορά με εκφραστή τον υπουργό Εξωτερικών Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ανέφερε πως: «Νομίζετε πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των βραχονησίδων, βράχων που δεν έχει καθοριστεί  ακριβώς η κυριαρχία τους, που εμείς, ως Τουρκία, λέμε ότι είναι δικά μας, και οι Έλληνες λένε ότι είναι δικά τους; Η διεκδίκηση του εναερίου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστεία, όλοι το λένε, αλλά και παράνομη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

Πάντως, η μόνη απόσταση που πράγματι μικραίνει στην Τουρκία, είναι εκείνη που χωρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν από την τελική κάλπη.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μορτουντάκ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος