Στο «μάτι» τυφώνα οι Ολυμπιακοί – Αλλαγή προγράμματος για τους Έλληνες κωπηλάτες

Με ανέμους  που πνέουν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα ο τυφώνας Ιν-φα που ήδη πλήττει την Κίνα, αναμένεται στην Ιαπωνία μέχρι την Τρίτη και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μόνον οι σέρφερ θα είναι χαρούμενοι.

Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ακραίο με καταρρακτώδεις βροχές και ήδη το πρόγραμμα για τους κωπηλατικούς αγώνες τροποποιείται. ‘Ετσι από την Τετάρτη πλέον θα μπορούν να αγωνιστούν τα 3 πληρώματα μας που έχουν προκριθεί στους ημιτελικούς.

Το Surfing άθλημα που κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ευνοείται  πάντως όσο τα κύματα μεγαλώνουν στον αγωνιστικό χώρο της παραλίας Tsurigasaki, ανατολικά του Τόκιο.

«Θα υπάρξουν καλά κύματα από τον ισχυρό τυφώνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας και γνωρίζουμε ότι μεγαλώνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Surfing, Fernando Aguerre.

Χθες, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 34 βαθμούς Κελσίου με υγρασία έως 70%. Αθλητές, εμφανίστηκαν με γιλέκα πάγου.

Πολλά δημοσιεύματα μνηομεύουν τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας Taro Aso ο οποίος χαρακτήρισε τους Αγώνες «καταραμένους», με καθυστέρηση έναρξης για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας, τεχνικά ζητήματα αλλά και αφόρητη ζέστη που σε πολλούς θυμίζει το καλοκαίρι του 2018 με απολογισμό 1000 νεκρούς.

Σε 127 ανέρχονται στο μεταξύ τα κρούσματα Covid που σχετίζονται με τους Αγώνες και το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με το κοινό να απαγορεύεται από όλες τις εκδηλώσεις.

Ρεπορτάζ: Άρια Αγάτσα, Μαρία Αλεξάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος