Στο Κοσσυφοπέδιο η νέα ομάδα γερμανικών στρατευμάτων της KFOR

Σύνοψη
  • Ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος  Οζκάν Ουλούτας, τους καλωσόρισε, λέγοντας ότι η άφιξη αυτού του σώματος δείχνει τη συνεχή υποστήριξη της Γερμανίας για την περιφερειακή σταθερότητα

Στο Κοσσυφοπέδιο έφτασε η νέα ομάδα γερμανικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της KFOR.

Τα στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Περιφερειακή Διοίκηση της αποστολής της KFOR.

Ο διοικητής της KFOR, υποστράτηγος  Οζκάν Ουλούτας, τους καλωσόρισε, λέγοντας ότι η άφιξη αυτού του σώματος δείχνει τη συνεχή υποστήριξη της Γερμανίας για την περιφερειακή σταθερότητα.

“Η άφιξη μιας νέας ομάδας Γερμανών ειρηνευτικών αντανακλά τη μακροχρόνια υποστήριξη της Γερμανίας στην αποστολή της KFOR και στην περιφερειακή σταθερότητα”, δήλωσε ο υποστράτηγος Οζκάν Ουλούτας – διοικητής της KFOR.

“Αυτό το απόσπασμα προσθέτει δύναμη στην ήδη ορατή και ευέλικτη στρατιωτική παρουσία σε όλο το Κοσσυφοπέδιο και θα συμβάλει στις καθημερινές μας δραστηριότητες για βιώσιμη ασφάλεια, προς όφελος όλων των κοινοτήτων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο”, πρόσθεσε ο Özkan Ulutaş.

Η KFOR συνεχίζει να εφαρμόζει την εντολή της να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον και την ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανθρώπους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, ανά πάσα στιγμή και με αμερόληπτο τρόπο.

Η KFOR είναι η τρίτη δύναμη ασφαλείας, μετά την Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και την Αποστολή της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου (EULEX), αντίστοιχα, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά τόνισε ο Οζκάν Ουλούτας.

Πηγή: KosovaPress

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος