Ο Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και λέει στην Ουκρανία ότι «θα νικήσουν»

Array

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο για να υπογραμμίσει «την ακλόνητη, μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» καθώς σηματοδοτεί τα 31 χρόνια ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι η χώρα του «μπορεί και θα κερδίσει τον πόλεμο».

Η επίσκεψη πραγματοποιείται καθώς ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ακόμη σημαντικό πακέτο υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων συστημάτων επιτήρησης και πυραύλων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Το πακέτο των 54 εκατομμυρίων λιρών με 2000 υπερσύγχρονα drones και πυρομαχικά θα επιτρέψει στην Ουκρανία να παρακολουθεί και να στοχεύει καλύτερα τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

Περιλαμβάνει 850 χειροκίνητα μικρο-drones Black Hornet, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση σε πόλεις και χωριά και έχουν αναπτυχθεί για τον εντοπισμό των εχθρικών δυνάμεων που πλησιάζουν.

Το στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να εκπαιδευτεί να πετάει τα drones ελικοπτέρων, τα οποία είναι μικρότερα από ένα κινητό τηλέφωνο, σε λιγότερο από 20 λεπτά. Κάθε drone ανατροφοδοτεί ζωντανά βίντεο και στατικές εικόνες για να επιτρέψει στις δυνάμεις στο έδαφος να υπερασπιστούν τις αστικές περιοχές με ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει σημασία για όλους μας», και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίζει την Ουκρανία «για τις επόμενες ημέρες και μήνες, και μπορείτε και θα κερδίσετε».

Στο πλαίσιο της τρίτης του επίσκεψης του στην πόλη μετά την εισβολή, ο Τζόνσον κάλεσε την διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την στήριξη της στην Ουκρανία, καθώς υπερασπίζεται γενναία την κυριαρχία της.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος