Στο Κατάρ ο Ερντογάν, για ενίσχυση των σχέσεων

Στο Κατάρ, θα βρεθεί σήμερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του ανέφερε, ότι θα υπογραφούν νέες συμφωνίες, και οι σχέσεις θα ενισχυθούν.

“Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ επιτυχημένες συναντήσεις, τόσο διμερώς όσο και μεταξύ αντιπροσωπειών…Αύριο θα έχουμε τη σύνοδο του στρατηγικού συμβουλίου υψηλού επιπέδου. Στη συνάντησή μας θα έχουμε συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών και θα κάνουμε τη συνάντησή μας με την ευρεία έννοια. Στον αμυντικό τομέα συνεργασίας Τουρκίας-Κατάρ, οι στρατιώτες μας έχουν βάση στο Κατάρ. Με αυτή τη βάση θα κάνουμε και εκεί τη δουλειά μας.”

“Έχουμε υπογράψει 69 πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτιστικά έγγραφα με το Κατάρ μέχρι στιγμής. Έχουμε προχωρήσει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας. Με την αυριανή 7η συνάντηση θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας με νέες συμφωνίες. Θα ανταλλάξουμε επίσης ιδέες για περιφερειακά ζητήματα στην κοινή μας ατζέντα.”

“Ως δύο φίλοι, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ήρθαν μπροστά μας ως Τουρκία και Κατάρ. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας σε βάση win-win σε πολλούς τομείς, από την οικονομία μέχρι την άμυνα.”

“Καθώς η σκοτεινή σκιά της τρομοκρατίας ξεθωριάζει, οι επενδύσεις θα αυξάνονται. Η κύρια δυσφορία τους  είναι ότι η Τουρκία προσελκύει διεθνείς άμεσες επενδύσεις….Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη χώρα μας…. Προσπαθούμε επίσης να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με άλλες χώρες του Κόλπου.”

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος