Στις φλόγες τα νότια παράλια της Τουρκίας — Εμπρησμό βλέπει ο Ερντογάν που… μοίρασε τσάι στους πυρόπληκτους

Έξι είναι οι νεκροί, πάνω από τετρακόσιοι οι τραυματίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, καθώς η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δέκα ετών.

Στην Αλικαρνασσό, μια συνοικία εκκενώθηκε, καθώς τις φλόγες τροφοδότησαν οι ισχυροί άνεμοι. Μην μπορώντας να φύγουν οδικώς, 540 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με βάρκες, αλλά και στην Αττάλεια οργανώθηκαν, παρόμοιες επιχειρήσεις εκκένωσης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές, όπου προσπάθησε να καθησυχάσει τους κατοίκους υποσχόμενος οικονομική βοήθεια, ενώ μοίρασε και τσάι στους οπαδούς του. Η λαϊκή δυσαρέσκεια όμως ξεχειλίζει και αμέσως έγινε δημοφιλές στο τουίτερ το Hashtag «Πάρε το τσάι σου και φύγε». Ο Τούρκος Πρόεδρος αργότερα μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μίλησε για εμπρησμό και έδειξε τους Κούρδους του PKK ως υπεύθυνους.

Την ίδια ώρα, η ανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα η επαρχία Βαν πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις. Σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές, δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος