Στην Βρετανία η πρωτη παγκόσμια σύνοδος για την τεχνητή νοημοσύνη

H Βρετανία θα φιλοξενήσει αυτό το φθινόπωρο την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την τεχνητή νοημοσύνη, όπως προκύπτει από την ατζέντα της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.


Ο Σουνάκ θα πει στον Μπάιντεν ότι η Βρετανία μπορεί να ασκήσει ηγετική θέση στη δημιουργία των «προστατευτικών κιγκλιδωμάτων» για τη νέα τεχνολογία και θα φιλοξενήσει τη συνάντηση για να συζητηθεί πώς η διεθνώς συντονισμένη ρύθμιση μπορεί να μετριάσει τον κίνδυνο.


Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η σύνοδος κορυφής θα συγκεντρώσει πολιτικούς και βιομηχανικούς ηγέτες από «χώρες με το ίδιο σκεπτικό», αλλά η Κίνα είναι πιθανό να αποκλειστεί. «Οι προσκλήσεις θα σταλούν την κατάλληλη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του βρετανου πρωθυπουργου.


Ο Σουνάκ θα έχει συνομιλίες με τον Μπάιντεν για την ενίσχυση της «οικονομικής ασφάλειας», συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού σε ζωτικούς τομείς, όπως κρίσιμα ορυκτά, για να παρακάμψει την Κίνα.


Ο πρωθυπουργός θα συζητήσει επίσης με τον Μπάιντεν την ανάγκη να εξοπλίσει την Ουκρανία για «χρόνια στο μέλλον», υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή «μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις και συμφωνίες ασφάλειας» για την υπεράσπιση της χώρας από τη ρωσική επιθετικότητα.


«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αμυνθεί απλώς σήμερα, αλλά για χρόνια στο μέλλον», είπε στο BBC. «Αυτό θα λειτουργήσει επίσης αποτρεπτικά στη Ρωσία και θα την πείσει ότι δεν έχει νόημα να επιμείνουμε σε αυτόν τον παράνομο και απρόκλητο πόλεμο».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος