Στην Βασίλισσα μητέρα του ο πρίγκιπας Άντριου μετά από την μήνυση εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση

Ανταπόκριση από το Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

Στη Σκοτία βρίσκεται ο πρίγκιπας Άντριου προκειμένου να μείνει με τη μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Μπάλμοραλ, έπειτα από την μήνυση εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και θύμα τράφικινγκ. 

Η κατάθεση αγωγής εναντίον του από την  Βιρτζίνια Τζαφρέ (πρώην Ρόμπερτς) για σεξουαλική κακοποίηση ενώ ήταν θύμα εμπορίας ανθρώπων (τράφικινγκ) από τον Τζέφρι Έπσταϊν, κλιμακώνει την πίεση στην βασιλική οικογένεια. 

Η κα Τζαφρέ στην δήλωση της αναφέρει: «Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Οι ισχυροί και πλούσιοι δεν εξαιρούνται από την ευθύνη για τις πράξεις τους.”

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Βιρτζίνια Τζαφρ, είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια κάθε προσπάθεια να προσεγγίσουν τον δούκα του Γιόρκ ώστε “να πει τη δική του πλευρά για τα γεγονότα, αποκρούστηκε”.

Ο κος Ντέιβιντ Μπόις ισχυρίστηκε ότι η πλευρά του προσπάθησε να βρει μία λύση εκτός δικαστηρίων όμως αυτές αγνοήθηκαν από τους δικηγόρους του πρίγκιπα Άντριου. 

“Δεν μπορεί να αγνοήσει την δικαστική διαδικασία. Μπορεί να αγνοήσει εμένα, την πελάτισσα μου ή άλλα θύματα και τους δικηγόρους αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει τα δικαστήρια” είπε ο Πίτερ Μπόιντ στο Sky News.  

“Εάν αγνοήσει την δικαστική κλήση τότε θα υπάρξει απόφαση εναντίον του”.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει κατηγορηματικά αρνηθεί τις κατηγορίες ωστόσο η πλευρά του έχει 21 μέρες να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες. Η δίκη μπορεί να γίνει ακόμη και στα μέσα του επόμενου χρόνου (2022).

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται ενώπιον μιας ακόμη οικογενειακής κρίσης, την οποία  καλείται αυτή τη φορά να λύσει χωρίς την βοήθεια του συζύγου της Δούκα του Εδιμβούργου ο οποίος απεβίωσε νωρίτερα αυτόν χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος