Στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία ο Τσετσένος ηγέτης – Απειλές Πούτιν προς τις ΗΠΑ

Array

Σε αλλαγές στην ηγεσία του στρατού προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τα βαριά πλήγματα που υπέστη στα μέτωπα του πολέμου, προχωρώντας σε ισχυροποίηση του σκληροπυρηνικού Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ.

«Σήμερα έγινα στρατηγός. Ο αριθμός του διατάγματος είναι 709. Ο πρόεδρος με ενημέρωσε και μου έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια και σας δίνω το λόγο μου πως θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει» δήλωσε ο Καντίροφ.

Οι μαχητές του με ενεργό ρόλο στον πόλεμο, ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στη Μαριούπολη, ενώ εδώ και δύο μέρες o ίδιος ανακοίνωσε πως ρίχνει και τα παιδιά του στη μάχη.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον σκληροπυρηνικό ηγέτη των Τσετσένων για τον νέο του ρόλο, που πιθανόν να δρομολογήσει αλλαγή στην ρωσική επιχειρησιακή τακτική.

«Εκτιμούμε ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και θα μπορέσουμε να ανοικοδομήσουμε αυτές τις περιοχές με ηρεμία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μάλιστα, το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι σκοπεύει να πάρει πίσω όλα τα εδάφη στις προσαρτημένες περιοχές που χάθηκαν πρόσφατα μετά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων και προειδοποιεί την Ουάσιγκτον πως ρισκάρει την εμπλοκή της στον πόλεμο, αν συνεχίσει να στέλνει βαρύ οπλισμό στο Κίεβο.

Αντεπίθεση ετοιμάζει η Ρωσία για την ανάκτηση των χαμένων εδαφών

«Κανείς δεν θα μπορέσει να το αντικρούσει. Θα μείνουν για πάντα στη Ρωσία, θα τα πάρουμε πίσω» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

«Οι κινήσεις του στρατού μας και εκείνων που μας υπερασπίζονται συνεχίζονται. Απελευθερώθηκαν νέοι οικισμοί σε αρκετές περιοχές» λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εκτός από τις αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία, ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε σειρά διαταγμάτων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων διορθώσεις στην επιστράτευση και το πέρασμα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην δικαιοδοσία της Ρωσικής ομοσπονδίας.

Ωστόσο, είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους Ουκρανούς που εργάζονται στο σταθμό.

Επιμέλεια: Ζέτα Κοναξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος