Στην Πορτογαλία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συναντήθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς

Την κάθαρση της καθολικής Εκκλησίας ζήτησε ο Πάπας αναφερόμενος στο πρόσφατο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης σχεδόν 5000 παιδιών από καθολικούς κληρικούς σε βάθος 70 ετών που έχει συγκλονίσει την Πορτογαλία. Ο ίδιος μάλιστα είχε ιδιωτική συνάντηση με 13 από τα θύματα αυτά κατά τη δεύτερη μέρα επίσκεψής του στη χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι ιερείς «πρέπει να ακούσουμε την κραυγή οδύνης τους». 

Ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Λισαβόνα κάνει λόγο για ανάγκη εξαγνισμού της εκκλησίας. Είχε προηγουμένως συναντηθεί κεκλεισμένων των θυρών με 13 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.

«Εξαιτίας των εσφαλμένων λόγων μας και των σκανδάλων, που έχουν παραμορφώσει την εικόνα της Εκκλησίας, μας καλούν να προχωρήσουμε σε μία ταπεινή και συνεχή κάθαρση ξεκινώντας από την πονεμένη φωνή των θυμάτων, η οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και πρέπει να εισακούεται», δήλωσε ο Πάπας.

Κι όλα αυτά, 6 μήνες μετά την ανεξάρτητη έρευνα που συγκλόνισε την Πορτογαλία, σύμφωνα με την οποία, περισσότεροι από 4.800 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από κληρικούς από το 1950.

Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 68% των Πορτογάλων έχει… ακόμη χειρότερη άποψη για την Εκκλησία. Κάποιοι πάντως, αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να έρθει κοντά στους πιστούς.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας στην Πορτογαλία, ο Πάπας εκφράζει την αμέριστη χαρά του, όπως και οι χιλιάδες νεαροί Καθολικοί που ήρθαν από όλον τον κόσμο για να τον ακούσουν.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και κοντά στους νέους για άλλες τρεις ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος