Στην πόλη Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2032

Το Μπρίσμπεϊν, η πρωτεύουσα της Αυστραλιανής πολιτείας Κουίνσλαντ θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Θα γίνει η τρίτη πόλη της Αυστραλίας, μετά την Μελβούρνη το 1956 και το Σίδνεϊ το 2000, που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, το Μπρίσμπεϊν αντιμετώπισε μικρό ανταγωνισμό από την Ινδία, την Ινδονησία, το Κατάρ, την Ισπανία και τη Γερμανία, που δεν κατάφεραν να λάβουν την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.

Τα επιχειρήματα υπέρ του Μπρίσμπεϊν περιλαμβάνουν το Κουίνσλαντ ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πολιτεία στην Αυστραλία και το γεγονός ότι η διοργάνωση των Αγώνων θα ευθυγραμμιστεί με μια στρατηγική για τη βελτίωση των τοπικών υποδομών μεταφορών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Θα τοποθετήσει επίσης το Κουίνσλαντ ως τουριστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και θα προσελκύσει μεγάλα αθλήματα και εκδηλώσεις στην πολιτεία, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το Μπρισμπέιν.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Annastacia Palaszczuk και ο Λόρδος Δήμαρχος του Μπρίσμπεϊν Adrian Schrinner, βρίσκονται στο Τόκιο και παρουσίασαν τον φάκελο της υποψηφιότητας Μπρίσμπεϊν 2032 στα μέλη της ΔΟΕ.

Μόλις ανακοινώθηκε και επισήμως ότι το Μπρίσμπεϊν θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2032 το κέντρο της πόλης φωτίστηκε από πυροτεχνήματα και οι κάτοικοι πανηγύρισαν.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Χασίμιτο Σέικο συνεχάρησαν το Μπρίσμπεϊν για τη νίκη του.

“Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πολίτες του Μπρίσμπεϊν και της Αυστραλίας”, είπε.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από την Αυστραλία: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος