Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραστεί ο πρώην Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε έχει να εμφανιστεί δημόσια με τον επίτιμο βασιλιά και πατέρα του Χουάν Κάρλος. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Χουάν Κάρλος παρευρίσκεται σε επίσημη εκδήλωση με τον γιο του από τότε που εκπατρίστηκε στο Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο του 2020 λόγω του σκανδάλου που προκάλεσε η έναρξη ερευνών από Ισπανούς και Ελβετούς εισαγγελείς, για την περιουσία του στο εξωτερικό.

Το απόγευμα της Δευτέρας το παλάτι επιβεβαίωσε ότι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ επιθυμούν να παραστούν και ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος με την βασίλισσα Σοφία.

Οι προσκλήσεις για την κηδεία της βασίλισσας της Αγγλίας, έφθασαν την περασμένη Κυριακή στην Πρεσβεία της Ισπανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη μορφή προφορικού σημειώματος από το υπουργείο Εξωτερικών και περιλάμβανε τους αρχηγούς κρατών και πρώην αρχηγούς κρατών της Ισπανίας, του Βελγίου, της Δανίας και της Ολλανδίας (όλες οι ευρωπαϊκές χώρες με μοναρχικό καθεστώς), καθώς και οι γυναίκες ή οι σύζυγοί τους.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν ο Χουάν Κάρλος θα ταξιδέψει στο Λονδίνο μέσω Μαδρίτης για να συνταξιδέψει με τους Ισπανούς βασιλιάδες και την βασίλισσα Σοφία ή θα το κάνει απευθείας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος από τον Μάιο του 2019 αποχώρησε από την δημόσια ζωή και δεν συμμετέχει σε καμία θεσμική εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας. Όμως η πρόσκληση από το βρετανικό ΥΠΕΞ είναι αυστηρά προσωπική και το ισπανικό παλάτι δεν μπορεί να παρέμβει.

Τα ισπανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «σανίδα σωτηρίας» για τον επίτιμο βασιλιά την πρόσκληση αυτή , μετά το φιάσκο της επίσκεψής του στο Sanxenxo (Pontevedra) τον περασμένο Μάιο. Ηταν το πρώτο ταξίδι του επίτιμου βασιλιά μετά από σχεδόν δύο χρόνια όμως η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε ενόχλησε βαθιά το παλάτι.

Μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το παλάτι της La Zarzuela, ο Χουάν Κάρλος θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Λονδίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος