Στην Αυστραλία το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων mRNA του νότιου ημισφαιρίου

Η κατασκευή του εργοστασίου της Moderna θα αρχίσει φέτος κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2024 . Η Μελβούρνη, όπου θα εδρεύει η εγκατάσταση της Moderna, αντιμετώπισε ένα από τα μεγαλύτερα lockdown στον κόσμο στη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού.

Για την Αυστραλία δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα δημόσιας υγείας και επιστήμης, τόνισε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, αλλά και για ζήτημα «εθνικής ασφαλείας», μετά τις μεγάλες ελλείψεις εμβολίων που αντιμετώπισε η χώρα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

«Σε αυτό το μέρος του κόσμου, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στον κόσμο στην ανθρώπινη ιστορία, έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε αυτή την ικανότητα και στον Ινδο-Ειρηνικό», είπε.

Τους τελευταίους μήνες, τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί στην Αυστραλία μετά τη χαλάρωση των περιορισμών. Ο ιός χαρακτηρίζεται ως η τρίτη πιο κοινή αιτία θανάτου στη χώρα το 2022.

Το εργοστάσιο της Moderna θα έχει την έδρα του σ’ ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, το Μόνας, και θα παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, της γρίπης και άλλων ασθενειών σε ετήσια βάση.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος