O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει το πρωί της Τρίτης, 6 Μαΐου, την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ξεκινώντας ξανά από τη Νίκαια: Η Σημασία της Ενσάρκωσης στη Σύγχρονη Θεολογία» στην Αττάλεια.
Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης
Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία και φροντίδα της Μητροπόλεως Πισιδίας, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με την συνεργασία με Corpus International Association. Το συνέδριο τιμά τη 1.700ή επέτειο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας. Στόχος του συνεδρίου είναι η αναζωογόνηση, κατά το πνεύμα των Αγίων Πατέρων της Νίκαιας, της αποστολής των θεολόγων στην Εκκλησία στο πλαίσιο του σημερινού πολιτισμού.
Το συνέδριο θα μεταδοθεί στο κανάλι YouTube της Μητρόπολης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκειμένου την Τετάρτη, 7 Μαΐου, να αναχωρήσει για προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος