Στη Χαβάη ο Τζο Μπάιντεν – Διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις φωτιές

Την Χαβάη πρόκεται να επισκεφτεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), Ντιάν Κρίσγουελ, θα διαβεβαιώσει τους κατοίκους της Λεχάινα ότι θα έχουν τον έλεγχο της προσπάθειας αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με την πρώτη κυρία προγραμματίζουν να επισκεφτούν την ιστορική πόλη της Χαβάης και να συναντηθούν με τα συνεργεία αντιμετώπισης καταστροφών που έφτασαν πρώτα στην περιοχή, με τοπικούς αξιωματούχους, αλλά και με θύματα, ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά και άμεσα για την πραγματική έκταση της καταστροφής, όπως δήλωσε η Κρίσγουελ στην εκπομπή του CNN “State Of The Union”.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν δήλωσε την Παρασκευή ότι η περιοχή θα ξαναχτιστεί από τις στάχτες της και αυτό θα καθοριστεί από τους ανθρώπους.

«Η Λαχάινα θα ξανασηκωθεί», είπε ο Γκριν κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής βραδινής ομιλίας από τη Χονολουλού. Η παραθαλάσσια πόλη θα ανοικοδομηθεί ως ζωντανό μνημείο για όσους χάθηκαν – ένας αριθμός που αυξήθηκε κατά τρεις την Παρασκευή σε 114 – διατηρώντας και προστατεύοντας παράλληλα τον πολιτισμό της Χαβάης, είπε.

Η σύζυγός του στάθηκε δίπλα του και έκλαψε καθώς περιέγραφε τη Λεχάινα ως μια ζωντανή κοινότητα, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος