Στη Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία ο Ν. Δένδιας – Η Φινλανδία γίνεται το 31ο μέλος της Συμμαχίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα (04.04.2023) στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας (NUC) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Η συνάντηση θα αρχίσει με την τελετή της υποδοχής της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία και γίνεται σήμερα το 31ο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Σήμερα η Φινλανδία γίνεται επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που έκανε η φινλανδική προεδρία.

«Θα υποδεχθούμε την Φινλανδία ως 31ο μέλος», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ χτες, διευκρινίζοντας ότι η φινλανδική σημαία θα υψωθεί στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες το απόγευμα. «Πραγματικά, είναι μία ιστoρική ημέρα. Θα υψώσουμε τη φινλανδική σημαία για πρώτη φορά εδώ στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Οι συζητήσεις της συνάντησης της Επιτροπής αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, σε θέματα σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας, από πλευράς ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται τρεις μήνες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στο Βίλνιους, τον Ιούλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος