Στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανά τον κόσμο

Array

Δειλά δειλά άρχισε να φωτίζεται η χριστουγεννιάτικη αγορά, όσο το επιτρέπει η ενεργειακή κρίση. Στη Βρετανία τα φώτα θολώνει η προαναγγελία του υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ότι θα ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα αύξηση φόρων και μείωση δαπανών, προκειμένου η χώρα να δείξει ότι μπορεί να διορθώσει τα δημόσια οικονομικά της.

Η παραθαλάσσια πόλη Μπλάκπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία φωτίστηκε για άλλη μια χρονιά από ένα εκατομμύριο λάμπες, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ενεργειακό κόστος περιλαμβάνεται στον ποσό του ενός εκατομμυρίου 700 χιλιάδων στερλίνων, που ξόδεψαν οι τοπικές Αρχές, οι οποίες αναμένουν περισσότερους από 3 εκ. τουρίστες.

Σε αυτό το κλίμα της ενεργειακής κρίσης, άνοιξε τις πύλες της και η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης, που φέτος κλείνει 300 χρόνια λειτουργίας. Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι πρωτοφανής μετά από δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο όλα είναι πιο ακριβά.

Με 50.000 λαμπάκια λεντ κι ένα αστέρι βάρους 900 κιλών θα φωτιστεί στα τέλη του μήνα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που ήδη δεσπόζει στο κέντρο το Κέντρο Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια: Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος