Στη Γαλλία το τμήμα φτερού που φαίνεται να ανήκει στο μαλαισιανό Boeing

Το τμήμα φτερού που ανακαλύφθηκε στο γαλλικό νησί Λα Ρεϊνιόν έφθασε το πρωί του Σαββάτου, στη μητροπολιτική Γαλλία, όπου θα εξετασθεί τις προσεχείς ημέρες από ειδικούς για να προσδιορισθεί αν πρόκειται πράγματι για συντρίμμι της πτήσης MH370 που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.

Η πτήση AF671, που μετέφερε το τμήμα του φτερού, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλύ στις 06:17 (τοπική ώρα, 07:17 ώρα Ελλάδας) προεχόμενη από το Σεν-Ντενί της Ρεινιόν.

Συσκευασμένο σ΄ ένα κιβώτιο, αυτό το θραύσμα μήκους δύο μέτρων ανακαλύφθηκε την Τετάρτη σε μια παραλία του γαλλικού νησιού στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό και πρόκειται τώρα να μεταφερθεί σε εργαστήριο κοντά στην Τουλούζη όπου την Τετάρτη θα αρχίσει η εξέτασή του από εμπειρογνώμονες.

Την ίδια ώρα, στο νησί Ρεϊνιόν μια λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης MH370 τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης με την παρουσία 300 έως 400 ανθρώπων σε μια εκκλησία στο Σεντ Αντρέ που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την παραλία όπου εντοπίστηκαν την Πέμπτη τα συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στο μοιραίο Boeing 777.

«Οι κάτοικοι της Ρεϊνιόν έχουν συγκινηθεί από τον εντοπισμό των συντριμμιών που προφανώς» ανήκουν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών είπε ενώπιον των πιστών ο ιερέας Γκι Ορό. Μετά την τελετή οι πιστοί εναπόθεσαν μπροστά από το κτίριο ένας μετά τον άλλο, 239 κεράκια που αντιπροσωπεύουν τα θύματα της συντριβής, ενώ μια χορωδία έψελνε στα κινεζικά θρησκευτικούς ύμνους.

Κομμάτια μιας καφέ βαλίτσας που βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά σ΄ αυτό το τμήμα φτερού θα εξετασθούν επίσης από ειδικούς σε εργαστήριο της Χωροφυλακής κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την εισαγγελία. Δεν έχει διευκρινισθεί πόσο θα διαρκέσει η εξέτασή τους.

Τη Δευτέρα, ένας από τους τρεις Γάλλους δικαστικούς στους οποίους έχει ανατεθεί η έρευνα, ένας αντιπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών, ένας άλλος του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), Γάλλοι χωροφύλακες και Μαλαισιανοί εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στο Παρίσι. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει επιληφθεί επειδή τέσσερα από τα 239 θύματα της καταστροφής της 8ης Μαρτίου 2014 είναι Γάλλοι.

Η αμερικανική εταιρεία Boeing ανακοίνωσε ότι πρόκειται να στείλει μια «τεχνική» ομάδα στη Γαλλία για να συμμετάσχει στην έρευνα των εμπειρογνωμόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος