Σθεναρή ουκρανική αντίσταση – Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με υπερηχητικούς πυραύλους (video)

Ένας νεκρός και τραυματίες είναι ο απολογισμός της νέας ρωσικής επίθεσης με υπερηχητικούς πυραύλους στο πιο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας, στην Οδησσό. Παράλληλα, στα ανατολικά οι Ουκρανοί προελαύνουν ανακαταλαμβάνοντας χωριά στα περίχωρα του Χαρκόβου, σε μία αντεπίθεση που θα μπορούσε να αλλάξει τη δυναμική. Ωστόσο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν πως ο Πούτιν προετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο προς επίτευξη των στρατηγικών του στόχων και δεν αποκλείεται να τον μεταφέρει ακόμα και στην Υπερδνειστερία.

Ένα εμπορικό κέντρο που ισοπεδώθηκε και θύματα άμαχοι για μία ακόμη φορά στο νέο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων κατά της Οδησού.

Οι Ρώσοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν και υπερηχητικούς πυραύλους στο μπαράζ επιθέσεων στο πιο σημαντικό λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αντεπιτίθενται στερώντας από τον Πούτιν τη γρήγορη νίκη που ήταν πεπεισμένος ότι θα πετύχει.

Σύντομα μπορεί να έχουν απωθήσει πλήρως τους Ρώσους από την επαρχία του Χαρκόβου, όπου έχουν ανασυνταχτεί και προσπαθούν να ανακόψουν τις γραμμές του ανεφοδιασμού τους. Στο Φιδονήσι βύθισαν το πλοίο το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποιεί ο Ρώσος Πρόεδρος για να επιθεωρεί το στόλο της Μαύρης Θάλασσας και στη Μαριούπολη χίλιοι στρατιώτες αντέχουν ακόμη στο Αζοφστάλ παρά το ανελέητο σφυροκόπημα.

Ο πόλεμος είναι σε αδιέξοδο και αυτή τη στιγμή δεν τον κερδίζει καμιά από τις δύο πλευρές, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι, που πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα γίνει ακόμη πιο απρόβλεπτος στα πεδία των μαχών και ότι θα χρησιμοποιήσει την Υπερδνειστερία για να πετύχει το στόχο του. Πιθανολογούν ότι θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο μέσα στη Ρωσία αλλά δεν βλέπουν ακόμη τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου ίσως δίνουν τα ελεγχόμενα από το Κρεμλίνο μέσα ενημέρωσης που επικρίνουν πλέον ανοιχτά τα οργανωτικά προβλήματα του ρωσικού στρατού και την έλλειψη εξοπλισμού.

Ενώ πρώην μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση να πολεμήσει στην Ουκρανία γιατί είχε προβλέψει ότι η αποστολή θα κινδυνεύσει με αποτυχία.

Οι μάχες είναι σφοδρές σε όλο το Ντονμπάς και το μόνο σημείο όπου δείχνουν ότι προελαύνουν γρήγορα οι Ρώσοι είναι το Λουγκάνσκ, το οποίο βρίσκεται σχεδόν πλήρως υπό τον έλεγχό τους.

Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος