«Στενό μαρκάρισμα» επιδιώκει η Γερμανία από την Ε.Ε για εμβολιασμένους και μη Βρετανούς ταξιδιώτες

«Στενό μαρκάρισμα» στους Βρετανούς ταξιδιώτες  θα επιδιώξει ήδη από σήμερα  η κυβέρνηση της Γερμανίας  με στόχο, ουσιαστικά, να  απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   Η γερμανική εισήγηση  προτείνει καταντίνα 14 ημερών, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι. Οι Γερμανοί επικαλούνται την εξάπλωση  της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας .

Η κυρία Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Το Λονδίνο πάλι ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του ΗΒ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος