Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Τουρκία: «Η θέση μας για το ζήτημα των S-400 δεν έχει αλλάξει»

Στα τουρκικά δημοσιεύματα που ήθελαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρούν σε “συμβιβαστική” πρόταση προς την Άγκυρα για το ζήτημα των S-400, απάντησε, το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας, την πάγια θέση του που δεν είναι άλλη από το να εγκαταλείψει η Τουρκία το σύστημα των S-400

Με βάση τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρότειναν στην Τουρκία γραπτή δέσμευση, ότι δεν θα ενεργοποιήσει το ρωσικό σύστημα S-400, ώστε να ζητήσουν από το Κογκρέσο άρση των κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του State Department, ξεκαθάρισε ότι “η θέση των ΗΠΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει” και ανέφερε συγκεκριμένα “Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400. H απόκτηση των S-400 από την Τουρκία αντιβαίνει άμεσα στις δεσμεύσεις της για το ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και της Συμμαχίας και υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.”.

Στο ζήτημα των S-400 αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία δεν ενεργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Ρεπορτάζ: Ανδριάνα Μαγγανιά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος