Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Χεζμπολάχ οδηγεί τον Λίβανο σε επικίνδυνη κατάσταση

Η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Barbara Leaf προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ οδηγεί τον Λίβανο σε μια επικίνδυνη κατάσταση και προσβλέπουμε στο λιβανικό κράτος να έχει τη μόνη δικαιοδοσία στα όπλα και τη Χεζμπολάχ να είναι πολιτικό κόμμα.

Συγκεκριμένα η κα Barbara Leaf είπε στο Sky News: «Απαιτούμε από το Ιράν να σταματήσει να εξοπλίζει ομάδες στην περιοχή όπως οι Χούθι και η Χεζμπολάχ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή της έχει κανάλια επικοινωνίας με το Ιράν και το καλούμε να αποφύγει την κλιμάκωση».

Επισήμανε ότι το Ιράν παρείχε στους Χούθι όπλα για να στοχοποιήσουν πλοία και αμάχους, τονίζοντας ότι οι απειλές των Χούθι για τη ναυτιλία δεν μπορούν να σταματήσουν σε μια νύχτα.

Η Αμερικανή αξιωματούχος θεώρησε ότι το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και ένα από τα καθήκοντά του είναι να κυνηγήσει τη Χαμάς.

«Δεν υπαγορεύουμε σε κανένα μέρος τι να κάνει, αλλά στέλνουμε σοβαρά μηνύματα», τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η ίδρυση ενός Παλαιστινίου κράτος δίπλα-δίπλα με το Ισραήλ. Η Leaf αποκάλυψε ότι υπάρχει μια νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα στο τραπέζι εν αναμονή της απάντησης της Χαμάς.

«Ζητούμε μια εκεχειρία 6 εβδομάδων στη Γάζα για να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι και να φέρουμε βοήθεια», θεωρώντας ότι είναι απαράδεκτο να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα πριν μεταφερθούν οι άμαχοι σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος