Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: «Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας»

Στην στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αναφέρθηκε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τις συνεχείς επενδύσεις που κάνει η Ελλάδα για την αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων της και το γεγονός ότι εξακολουθεί να εκπληρώνει τη δέσμευσή της σχετικα με τις νατοϊκές της δεσμεύσεις για τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση “οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια ισχυρή αμυντική σχέση με ρίζες στις κοινές αξίες”. Υποστηρίζουμε σθεναρά, συνεχίζει η ανακοίνωση ” τον ρόλο της Ελλάδας στη επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα για την προώθηση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής σχέσης μας με το Πολεμικό Ναυτικό”.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στην Ουάσιγκτον δεν έχουν πλήρη γνώση του περιεχομένου της ελληνογαλλικής συμφωνίας και αναφέρεται στη δική τους συμφωνία με την Ελλάδα. «Ενώ δεν έχουμε δει τις λεπτομέρειες της πολυετούς αμυντικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, σημειώνουμε ότι η μακροχρόνια Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας (MDCA) επικαιροποιηθηκε το 2019 προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρων και της περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και σχολιάζοντας τις εν εξελίξει σκληρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της MDCA λέει ότι “έχουμε κάνει πολύ σημαντική πρόοδο με την Ελλάδα, όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για πιθανές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της συμφωνίας επ’ αόριστον από την τρέχουσα ετήσια διάρκεια της, που θα βοηθήσει στην προώθηση της ειρήνης στην περιοχή και τους κοινούς στόχους άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των στενών συμμάχων του ΝΑΤΟ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος