ertnews.gr

State Department: Η δημοσιογράφος του Al Jazeera «πιθανόν» να σκοτώθηκε από πυρά από ισραηλινή θέση

04/07 19:23
State Department: Η δημοσιογράφος του Al Jazeera «πιθανόν» να σκοτώθηκε από πυρά από ισραηλινή θέση

(Al Jazeera Media Network via AP)

Την εκτίμηση ότι η Αμερικανοπαλαιστίνια δημοσιογράφος του δικτύου Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που σκοτώθηκε στις 11 Μαΐου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, «πιθανόν» έπεσε θύμα πυροβολισμών που προήλθαν από θέση ισραηλινών δυνάμεων, έκανε με ανακοίνωσή του το State Department.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι Αμερικανοί ειδικοί δεν έχουν «κανένα λόγο» να πιστεύουν ότι ήταν σκόπιμος ο πυροβολισμός.

Πάντως, η αμερικανική ανάλυση δεν μπόρεσε να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα ως προς την προέλευση της σφαίρας που σκότωσε την δημοσιογράφο του Al Jazeera, η οποία κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Τζενίν εκείνη την ημέρα, αφού η σφαίρα είχε “πολλές φθορές”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση του State Department ακολούθησε αναφορά του ισραηλινού στρατού, πως θα συνεχίσει να εξετάζει τον πυροβολισμό της Σιρίν Αμπού Άκλεχ, σημειώνοντας πως η απόφαση για το αν θα ξεκινήσει ποινική έρευνα θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής εξέτασης του στρατού.

Επιπλέον, ένας ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν το Ισραήλ.

«Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί να την ανακοινώσει», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters σχετικά ο Βασέλ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Λέμε ότι το Ισραήλ σκότωσε τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ και πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για το έγκλημα που διέπραξε», είπε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version