Στάρμερ στο συνέδριο των Εργατικών: «Μάχη για την ψυχή της Βρετανίας»

«Μάχη για την ψυχή της Βρετανίας» χαρακτήρισε ο Κιρ Στάρμερ την ομιλία του στο συνέδριο των Εργατικών, απαντώντας στην προσπάθεια της δεξιάς να οικειοποιηθεί τη σημαία και τα σύμβολα της εθνικής ταυτότητας.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ενότητα και η αξιοπρέπεια αποτελούν τον πραγματικό πυρήνα της εθνικής ταυτότητας, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι εργαλειοποιούν τη σημαία και τα σύμβολα για να τροφοδοτήσουν τον διχασμό.

Παράλληλα, ο Στάρμερ παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση θα χρειαστεί να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και κάλεσε σε πειθαρχία με στόχο την ανάπτυξη και την εθνική ανάκαμψη. Προέταξε την οικονομική αξιοπιστία ως το διαβατήριο για την πολιτική σταθερότητα, αλλά αυτό συνδυάστηκε και με την προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση χτυπάει πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Μεγάλη στροφή στην εκπαιδευτική πολιτική ανακοίνωσε ο Στάρμερ, με την εγκατάλειψη του στόχου της εποχής Μπλερ για 50% εισροή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αντικατάστασή του με νέο πλαίσιο: τα δύο τρίτα των νέων να αποκτούν υψηλού επιπέδου δεξιότητες είτε μέσω πανεπιστημιακών σπουδών είτε μέσω «προγραμμάτων μαθητείας χρυσού προτύπου».

«Η χώρα χρειάζεται νέους με πραγματικά εφόδια για την οικονομία του μέλλοντος», σημείωσε ο Στάρμερ.
Η αλλαγή αυτή θεωρείται απαραίτητο εργαλείο κοινωνικής επανένταξης, με περισσότερες πρακτικές δεξιότητες και μαθητείες ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από την πρόνοια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 12,8% των νέων ηλικίας 16-24 ετών βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, ενώ γύρω στις 760 χιλιάδες λαμβάνουν επίδομα Universal Credit, αριθμοί που ο πρωθυπουργός θέλει να μειώσει με την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος