Στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας η ΕΡΤ – Σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών για νέες κυρώσεις στο Μίνσκ (video)

Δραματική είναι η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί σε συνθήκες ψύχους. Ελάχιστα είναι τα βασικά αγαθά. Στο Βιάλιστοκ της Πολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία βρίσκεται ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιάννης Σουλιώτης και περιγράφει το δράμα των περίπου τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την Πολωνία , στην Κουζνίτσα ελπίζοντας, επηρεαζόμενοι και από κατευθυνόμενες πληροφορίες, ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα και θα προχωρήσουν στο επιθυμητό προορισμό τους που δεν είναι άλλος από τις προηγμένες χώρες της Ε.Ε
Ως γενική εικόνα αυτό που φαίνεται είναι ότι οι Λευκορωσικές αρχές δεν τους αφήνουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες και αναμένεται να υιοθετήσουν νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας. Ο βασικός στόχος των κυρώσεων θα είναι η εταιρεία Belavia, ο λευκορωσικός εθνικός αερομεταφορέας.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ προαναγγέλλει διεύρυνση των κυρώσεων κατά του Μινσκ. O Πολωνός πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι “το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει συγκεκριμένα βήματα” για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στη Λευκορωσία, προσθέτοντας ότι η Πολωνία, η Λιθουανία και η Λετονία ενδέχεται να ζητήσουν διαβουλεύσεις βάσει της συνθήκης της συμμαχίας.

Αποστολή: Γιάννης Σουλιώτης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος