Στ. Κυριακίδου: Συντονισμένη προσέγγιση για βελτίωση της εμπιστοσύνης του κοινού στον εμβολιασμό

Βρυξέλλες, Ανταπόκριση : Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Πορτογαλική Προεδρία τoυ Συμβουλίου της ΕΕ κάλεσαν  τα κράτη μέλη να εργαστούν για μια όσον το δυνατόν πιο συντονισμένη θέση κατά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ εξέφρασαν τις διαφορετικές ερμηνείες τους σχετικά με τα συμπεράσματα της αναφοράς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και επιδίωξαν να αποσαφηνίσουν πτυχές που σχετίζονται με την ασφάλεια του Vaxzevria με τον EMA αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας.

Διαβάστε επίσης :Β. Κικίλιας: Προβληματισμός για την πολυφωνία που δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες για τον εμβολιασμό

Η Στέλλα Κυριακίδου,  Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων της ΕΕ, τόνισε ότι  «Η ασφάλεια των εμβολίων μας ήταν πάντα πρωταρχικής σημασίας με βάση τη στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια της ΕΕ. Η σημερινή αξιολόγηση δείχνει ότι το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης λειτουργεί: οι υποψίες για παρενέργειες αναφέρονται γρήγορα, κοινοποιούνται πληροφορίες και οι ειδικοί μας συγκεντρώνονται γρήγορα για να αξιολογήσουν όλες τις διαθέσιμες αποδείξεις. Οι αποφάσεις μας πρέπει τώρα να βασίζονται στο επιστημονικό έργο του EMA, και σε μια αυστηρή, συνεχή αξιολόγηση του ισοζυγίου μεταξύ των κινδύνων και των οφελών».

Επιπροσθέτως η κυρία Κυριακίδου ανέφερε ότι ζήτησε από τους Υπουργούς Υγείας  «να ακολουθήσουν μια συντονισμένη προσέγγιση σε όλη την Ευρώπη για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης του κοινού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος