Σρι Λάνκα: Έλληνας κάτοικος μιλάει στην ΕΡΤ για το πως βιώνουν το «λοκντάουν» λόγω έλλειψης… καυσίμων

Ένα σκληρό lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων ετοιμάζονται να ζήσουν οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα, καθώς οι διαθέσιμες ποσότητες υγρών καυσίμων στη χώρα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.

«Εδώ και τρεις μήνες υπάρχει έλλειψη καυσίμων και πριν μία εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι έχουν καύσιμα μέχρι 10 Ιουλίου αλλά θα διατεθούν για υπηρεσίες ανάγκης, δηλαδή για τις γεννήτριες των κτηρίων, για τα ασθενοφόρα κλπ» ανέφερε στην εκπομπή «Από τις 6» και τον Δημήτρη Κοτταρίδη ο Μιλιτιάδης Ντενεδιώτης, μόνιμος κάτοικος του Κολόμπο.

Σημειώνεται πως για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δυνατότητα ανεφοδιασμού θα έχουν μόνον εκείνα τα οχήματα που θεωρούνται κρίσιμα για τη λειτουργία του κράτους και οι κοινοί θνητοί δεν θα μπορούν να προμηθευτούν καύσιμα.

Μάλιστα, τα σχολεία έκλεισαν και οι περισσότεροι υπάλληλοι κάνουν τηλεργασία ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι ανάγκες μετακίνησης με τον κ. Ντενεδιώτη, ο οποίος εργάζεται ως Διευθυντής Παραρτήματος Αυστριακής τεχνικής εταιρείας που κατασκευάζει νοσοκομεία στη Σρι Λάνκα, να σημειώνει πως «είναι κλειστά τα απάντα, όλες οι εταιρίες γιατί υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης των εργαζομένων και για εξοικονόμηση ενέργειας δουλεύουμε από τα σπίτια».

Ενώ σχετικά και με τις προοπτικές σημείωσε πως «αν δεν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με το ΔΝΤ δεν θα αλλάξει κάτι. Δεν υπάρχει συνάλλαγμα και έτσι δεν έχουν να αγοράσουν τα αναγκαία. Καύσιμα, φάρμακα κλπ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η πανδημία και η αποκαρδιωτική μείωση των εσόδων από τον τουρισμό σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχει οδηγήσει τη Σρι Λάνκα σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και στα πρόθυρα μιας ενεργειακής αλλά επισιτιστικής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος