Σουδάν: Νεκροί 5 διαδηλωτές από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Τους πέντε έχει φτάσει ο αριθμός των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς των δυνάμεων ασφαλείας στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Γιατρών.

Η Κεντρική Επιτροπή των Γιατρών του Σουδάν ανακοίνωσε ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών που φέρουν διαφορετικούς τύπους τραυμάτων, ενώ κρίνεται δύσκολη η μεταφορά τους στα νοσοκομεία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στο Σουδάν έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών στην πρωτεύουσα και στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Ομντουρμάν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κυνήγησαν επίσης τους διαδηλωτές στους κεντρικούς δρόμους του Ομντουρμάν, όπου ομάδες υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Μετά το πραξικόπημα της 25ης Οκτωβρίου, 20 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 300 έχουν τραυματιστεί συνολικά, σύμφωνα με το συνδικάτο των γιατρών, οι οποίοι προσθέτουν πως η πρόσβαση των τραυματιών στα νοσοκομεία είναι «πολύ δύσκολη», απευθύνοντας εκκλήσεις για αίμα και καλώντας τους γιατρούς να έλθουν και να βοηθήσουν με τους τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος