Σουδάν: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με 112 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια

Array

Περισσότεροι από 112 οι νεκροί και δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν  καταστροφές στο Σουδάν απο τον Μάϊο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που σαρώνουν τη χώρα συμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του κράτους χθες 4/9.

Στο Σουδάν καταγράφονται ισχυρές βροχοπτώσεις την περίοδο μεταξύ του Μαΐου και του Οκτωβρίου. Η αφρικανική χώρα πλήττεται το διάστημα αυτό, σχεδόν κάθε χρόνο, από εκτεταμένες πλημμύρες που καταστρέφουν σπίτια, υποδομές και σοδειές.

Στον απολογισμό προστίθενται και 115 τραυματίες σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι σήμερα 34.944 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και (άλλες) 49.060 υπέστησαν ζημιές.

Ο ένα στους τρείς Σουδανούς χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, εκτιμά ο ΟΗΕ ενώ ο πληθωρισμός  κυμαίνεται γύρω στο 200%, σε μηνιαία βάση.

Επικαλούμενος κυβερνητικά δεδομένα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πληγέντες σε όλο το Σουδάν από την έναρξη της περιόδου των βροχών είναι πλέον 226.000.

Ο Οργανισμός, προβλέπει ότι οι πλημμύρες μπορεί να πλήξουν ως και 460.000 ανθρώπους φέτος, πολύ περισσότερους από τον μέσο όρο των 388.600 από το 2017 ως το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος