Σούνακ: Οι εξτρεμιστές σκόπιμα υπονομεύουν τη δημοκρατία της χώρας μας

Το δηλητήριο του εξτρεμισμού απειλεί τη βρετανική δημοκρατία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους φιλοπαλαιστινιακούς διαδηλωτές να απορρίψουν τους ριζοσπάστες ενώ υποσχέθηκε ότι θα λάβει δραστικά  μέτρα 

Παρατηρείται συγκλονιστική αύξηση της εξτρεμιστικής δράσης στο Ηνωμένο Βασίλειο  μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου δήλωσε σε συνέντευξη του έξω από το Ν10 ο Ρισι Σουνακ.

Η παρέμβαση έγινε μετά από εβδομάδες αυξανόμενης ανησυχίας για τα αντι-ισραηλινά συνθήματα και πανό στις πορείες, τις απειλές κατά της ασφάλειας των βουλευτών και τα αμφιλεγόμενα σχόλια για τη σύγκρουση στη Γάζα από πολιτικούς.

Στην ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, είπε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να απαιτούν την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη δικαιολόγηση της υποστήριξης της Χαμάς.

Πρόσθεσε ότι «οι ισλαμιστές εξτρεμιστές και οι ακροδεξιοί τρέφονται και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον» και ότι αποτελούν «δύο όψεις του ίδιου εξτρεμιστικού νομίσματος»

Επίσης ο κ. Σουνακ  υποσχέθηκε να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων. Όπως σχολιάζει η Telegraph τα πανεπιστήμια και τα τοπικά συμβούλια θα αποκτήσουν εξουσίες για την πάταξη των ισλαμιστών και των δεξιών ομάδων, σύμφωνα με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου ορισμού του εξτρεμισμού.

Ανταπόκριση Νατάσα Κατζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος