Σούνακ: Ακτιβιστές «έντυσαν» με μαύρο πανί την έπαυλή του διαμαρτυρόμενοι για τις νέες άδειες εξόρυξης ορυκτών καυσίμων

Στόχος της Greenpeace έγινε το σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού στο Γιόρκσάιρ, την ώρα που εκείνος πετούσε με την οικογένεια του για διακοπές στην Καλιφόρνια.

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στην οροφή της έπαυλης του Ρίσι Σούνακ και έριξαν μαύρα πανιά σκεπάζοντας ολότελα την πρόσοψη του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή, δύο άλλοι ακτιβιστές άνοιξαν ένα πανό που έγραφε: «Ρίσι Σούνακ – Τα κέρδη από το πετρέλαιο ή το μέλλον μας;» μπροστά από το σπίτι.

Η συμβολική πράξη έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης για τις πάνω από 100 νέες άδειες εξόρυξης ορυκτών καυσίμων στη Βόρεια Θάλασσα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι τέσσερις διαδηλωτές πέρασαν περισσότερες από τρεις ώρες στην στέγη της έπαυλης και κατά την κατάβασή τους συνελήφθησαν από την αστυνομία μαζί με έναν ακόμη ακτιβιστή.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για νέα αδειοδότηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και την αντιπολίτευση που έκανε λόγο για χάρισμα του Σούνακ στις πολυεθνικές της ενέργειας, ειδικότερα στην παρούσα κατάσταση με την «πύρινη λαίλαπα» της κλιματικής κρίσης να κατακαίει τα δάση παγκοσμίως.

Ο ή υπερασπίζεται την απόφαση του προκειμένου να είναι η χώρα ανεξάρτητη ενεργειακά ενώ παράλληλα προχωρά κανονικά τους πράσινους στόχους της κυβέρνησης.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος