Ο στρατός του Σουδάν και οι αντάρτικες ομάδες πολιτοφυλακής των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης συμφωνούν να παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός για άλλες 72 ώρες.
Αυτό ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, μετά από πολύωρες συνομιλίες με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΟΗΕ.
Οι μάχες, ωστόσο, συνεχίζονται ακόμη σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Η σύγκρουση μεταξύ του Στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων ξέσπασε στις 15 Απριλίου, αφήνοντας μέχρι στιγμής σχεδόν 500 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θύματα αεροπορικών και πυροβολικών επιθέσεων. Οι μάχες αφήνουν επίσης χιλιάδες τραυματίες και μαζική ροή προσφύγων.
Πολλές χώρες εκκενώνουν τους πολίτες τους και βοηθούν εξίσου πολλούς Σουδανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τα διάφορα σύνορα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Οι ηγέτες και των δύο κομμάτων, από την πλευρά τους, διατηρούν σταθερές τις ιδέες τους για το τι χρειάζεται η χώρα.
Τα δύο μέρη στη σύγκρουση τσακώνονται για το μέλλον της παραστρατιωτικής ομάδας RSF, την οποία και οι δύο ηγέτες σε σύγκρουση, ο Abdel Fattah al-Burhan και ο Homamed Hamdan Dagalo , θέλουν να έχουν υπό τον έλεγχό τους. Και οι δύο στρατιωτικοί αρχηγοί λένε ότι έχουν δύο διαφορετικά οράματα για το μέλλον της χώρας. Το να καθίσουμε σήμερα για να διαπραγματευτούμε φαίνεται πολύ απίθανο, δηλώνουν.
Πηγή: Εuronews, AFP
Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος