Σουδάν: Η Γερμανία άρχισε την απομάκρυνση των πολιτών της

Το πρώτο στρατιωτικό αεροσκάφος που έστειλε η Γερμανία στο Σουδάν προσγειώθηκε στο Χαρτούμ λίγα λεπτά πριν από τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) αλλά για την απομάκρυνση των Γερμανών και των πολιτών άλλων χωρών θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Ο στόχος μας είναι να απομακρύνουμε αεροπορικώς το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό (Γερμανών) υπηκόων από το Χαρτούμ, δεδομένης της επικίνδυνης κατάστασης στο Σουδάν. Στο μέτρο του δυνατού, θα πάρουμε μαζί και υπηκόους της ΕΕ και άλλων χωρών», ανέφεραν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η Γερμανία επιχείρησε και την περασμένη Τετάρτη να απομακρύνει τους πολίτες της, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια. Τρία στρατιωτικά μεταγωγικά, που θα μπορούσαν να μεταφέρουν περίπου 150 ανθρώπους, κατευθύνθηκαν στο Σουδάν αλλά λόγω της κατάστασης εκεί αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή.

Η εφημερίδα Bild γράφει σήμερα ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε δύο αποστολές με στρατιωτικά αεροσκάφη A400M. Αλεξιπτωτιστές του γερμανικού στρατού αναπτύχθηκαν στην Ιορδανία για να βοηθήσουν, εφόσον χρειαστεί, στις εκκενώσεις.

Από τις συγκρούσεις στο Χαρτούμ μεταξύ του στρατού του Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 420 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.700.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος