Sotheby’s: Σε δημοπρασία προτομές της Μπριόνα Τέιλορ και του Τζορτζ Φλόιντ

Η Confront Art θέτει προς πώληση γλυπτά με τη μορφή των Μπριόνα Τέιλορ και Τζορτζ Φλόιντ σε δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης του Sotheby’s. Οι δύο προτομές είναι έργα του καλλιτέχνη Chris Caranbuci ως μέρος της σειράς SEEINJUSTICE της συλλογικότητας τέχνης.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 17 Δεκεμβρίου θα ενισχύσουν τις οργανώσεις που έχουν ιδρύσει οι οικογένειες των δύο θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο Φλόιντ πέθανε τον Μάιο του 2020, όταν λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης πίεσε το λαιμό του με το γόνατό του για περισσότερα από εννέα λεπτά κατά τη σύλληψη. Έγινε το σύμβολο κινήματος που αντιτίθεται στην αστυνομική βία και την προκατάληψη στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όταν ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι τον Μάρτιο του 2020. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν έχει κατηγορηθεί για τον θάνατό της.

Εκπρόσωποι του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι το χάλκινο γλυπτό του Φλόιντ ύψους 1,8 μέτρων αναμένεται να πωληθεί 100.000-150.000 δολάρια. Το έργο που απεικονίζει την Τέιλορ είναι μικρότερης κλίμακας με ύψος 1,2 μέτρα και εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης θα είναι 20.000-30.000 δολάρια.

«Εξακολουθούμε να παλεύουμε πολύ για τη δικαιοσύνη για τη Μπριόνα Τέιλορ» είπε η Ταμίκα Πάλμερ, μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ. «Το έργο δεν αιχμαλωτίζει μόνο το πνεύμα της Μπριόνα, είναι ένα μνημείο που στέκεται για έκκληση στη δικαιοσύνη για εκείνη και τους άλλους που έχουν υποστεί την ίδια μοίρα, και ένας όμορφος τρόπος να τιμηθεί η ζωή της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος