Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από αλλεπάλληλες βομβιστικές ενέργειες στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου

Διάφορες εκρήξεις συντάραξαν χθες τη δημοφιλή υπαίθρια αγορά Μπακαρά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 άτομα και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για πολλά μαγαζιά που καταστράφηκαν, ενώ νοσηλευτικό προσωπικό από την κοντινή κλινική Ερντογάν ανέφερε ότι μόνο σε αυτό το νοσοκομείο προσήλθαν περισσότεροι από 20 τραυματίες από τις εκρήξεις.

Το παζάρι της Μπακαρά θεωρείται το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας της αφρικανικής χώρας και κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμο που αναζητά ανάμεσα σε μαγαζιά, εμπόρους, ακόμη και ιδιώτες, τρόφιμα, ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές και προϊόντα κάθε είδους.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη, όμως στην ευρύτερη περιοχή δρουν συχνά κάνοντας παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες οι τζιχαντιστές αντάρτες της Αλ Σαμπάμπ, μιας συγγενούς οργάνωσης της Αλ Κάιντα στην Αφρική.

Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από αλλεπάλληλες βομβιστικές ενέργειες στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου
Μαχητές της οργάνωσης Al Shabab (AP Photo/ Farah Abdi Warsameh)

Εδώ και πολλά χρόνια η Αλ Σαμπάμπ μάχεται την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας και τα ειρηνευτικά στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης που σταθμεύουν στη χώρα, πραγματοποιώντας τρομοκρατικά χτυπήματα σε στόχους στρατιωτικούς ή μη, με στόχο την εγκαθίδρυση του ισλαμικού νόμου.

Πηγή: Reuters  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος