Ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μπανγκλαντές κατέλαβαν πειρατές. Έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και κρατούν ομήρους τα 23 μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Το M/V Abdullah είχε αναχωρήσει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν δέχθηκε επίθεση το μεσημέρι.
«Μια ομάδα 15-20 σομαλών πειρατών κατέλαβε το πλοίο», δήλωσε ο Μεχρούλ Καρίμ, διευθύνων σύμβουλος της KSRM στην οποία ανήκει το πλοίο.
Ακόμη, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα μέλους του πληρώματος, στο οποίο αναφέρεται ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο ταχύπλοα προσέγγισαν πυροβολώντας το φορτηγό πλοίο. Επί του παρόντος, ο Καρίμ διαβεβαίωσε ότι οι 23 ναυτικοί – όλοι τους υπήκοοι Μπανγκλαντές – είναι καλά στην υγεία τους.
Το ρεσάλτο στο πλοίο έγινε περίπου 550 ναυτικά μίλια ανοικτά των σομαλικών ακτών.
Υπενθυμίζεται πως από τον Δεκέμβριο εκφράζονταν έντονοι φόβοι για αναζωπύρωση των επιδρομών πειρατών στα ανοικτά της Σομαλίας, καθώς υπήρχε ανησυχία ότι θα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι Χούθι της Υεμένης με τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος