Σολτς: Ζητά από τα μέλη της ΕΕ περισσότερη υποστήριξη για την Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προέτρεψε τα μέλη της ΕΕ να προσφέρουν φέτος, περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία, στη μάχη της κατά της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

«Οι προγραμματισμένες παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, από κράτη μέλη της ΕΕ, μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγες», δήλωσε ο Σολτς μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Λυκ Φρίντεν.

«Καλώ τους συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εντείνουν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Επίσης ο Γερμανός ηγέτης υπογράμμισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την 1η Φεβρουαρίου, θα πρέπει τα κράτη της ΕΕ να παρουσιάσουν μια πιο ακριβή εικόνα της βοήθειας που σκοπεύουν να προσφέρουν φέτος στην Ουκρανία.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι κοντά στην Ουκρανία, στο πλευρό της ελευθερίας, του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος