Ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποιεί να μην εξαχθούν βεβιασμένα συμπεράσματα σχετικά με το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία. «Κάθε βεβιασμένη τοποθέτηση για την πραγματική εξέλιξη των γεγονότων, προτού ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα, απαγορεύεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση», είπε ο Σολτς μετά την σύνοδο των χωρών της ομάδας G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας. Σημείωσε επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ανταλλάξει τις πληροφορίες τους και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις έρευνες των πολωνικών αρχών.
Russlands Präsident Putin steht in der Welt fast alleine da. Er hat keine starken Bündnispartner. Das ist das wichtigste Ergebnis des erfolgreichen #G20BaliSummit. Es ist vollkommen inakzeptabel, dass er seinen Krieg in der #Ukraine unverändert und mit Luftangriffen fortsetzt. pic.twitter.com/kHoEp62aT3
— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) November 16, 2022
Ταυτόχρονα, ο Σολτς υπογράμμισε ότι βασική αιτία και αυτού του συμβάντος είναι ο συνεχιζόμενος επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας. «Σημαντικό είναι να κάνουμε σαφές ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, χωρίς το ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, χωρίς τους πυραύλους, που τώρα εκτοξεύονται εντατικά και σε μεγάλη κλίμακα πλήττοντας τις υποδομές της Ουκρανίας», είπε ο Σολτς σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.
Ως αποτίμηση της συνόδου κορυφής του G20, ο γερμανός καγκελάριος κατέγραψε τη διεθνή απομόνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ο Πούτιν είναι μόνος του με την πολιτική που ακολουθεί, δεν έχει κανέναν ισχυρό εταίρο», είπε ο Σολτς. Σημείωσε ότι ακόμα και χώρες όπως η Ινδία και η Νότια Αφρική βοήθησαν, ώστε «με εντυπωσιακά καθαρή διατύπωση» το κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου τάσσεται κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Ακόμη και χώρες που στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ δεν είχαν καταδικάσει τη Ρωσία, δεν βρίσκουν σωστό αυτόν τον πόλεμο.
Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς | ΕΡΤ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος