Σολτς: Γερμανία – Ελλάδα προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία

Η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία σε συνεργασία και με την Ελλάδα μέσω της κυκλικής παροχής βοήθειας, όπως είπε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στις Βρυξέλλες. Με τη διαδικασία αυτήν, η Γερμανία θα παράσχει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού, προκειμένου η κυβέρνηση της Αθήνας να προμηθεύει με όπλα στην Ουκρανία, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο γερμανός καγκελάριος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του έκτακτου Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του Συμβουλίου κορυφής, ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε κατανόηση για τη στάση χωρών όπως η Ουγγαρία, που δεν μπορεί να σταματήσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου τόσο γρήγορα όσο η Γερμανία. Επίσης υπερασπίστηκε την εξαίρεση από το εμπάργκο των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου μέσω αγωγών. «Αυτό ήταν σημαντικό», είπε ο καγκελάριος, επειδή ορισμένες χώρες δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τα μεταβατικά μέτρα τόσο γρήγορα όσο άλλες.

Ο Σολτς παραδέχτηκε ότι μια ομόφωνη απόφαση από τα κράτη της ΕΕ ήταν εφικτή μόνο με αυτόν τον συμβιβασμό. Ο Scholz αναμένει ότι με το εμπάργκο θα μειωθούν οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 90%. Η Γερμανία έχει στόχο να τερματίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Γιώργος Παππάς – Βερολίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος