Σολτς: Χάρη στα μέτρα, έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε τον χειμώνα

Array

Η Γερμανία έχει καλές πιθανότητες να “βγάλει” τον χειμώνα παρά τη μειωμένη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, χάρη στα μέτρα που περιλαμβάνουν την παράταση της διάρκειας ζωής δύο πυρηνικών σταθμών, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Η χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι υψηλότερη από αυτή την εποχή πέρυσι και θα συνεχίσει να αναπληρώνεται πριν από τον χειμώνα, δήλωσε ο Σολτς σε ομιλία του στην στην ημερίδα της Γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών, αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος, είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει πακέτο βοήθειας προς τους πολίτες, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν θα αφεθεί να τα βγάζει πέρα μόνος του», μετέδωσε το Tanjug.

ο κ. Σολτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός και σε ό,τι αφορά την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος. «Θα διασφαλίσουμε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί στη νότια Γερμανία θα μπορούν να λειτουργήσουν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στη γερμανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», επισήμανε. «Θα τον βγάλουμε τον χειμώνα και αυτά είναι σήμερα καλά νέα», είπε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Προηγουμένως ο πρόεδρος της Ένωσης Ράινερ Ντούλγκερ είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, εκφράζοντας κυρίως την αντίθεσή του για την πολιτική που ασκείται σε σχέση με τους εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της χώρας και την επιβάρυνση των επιχειρήσεων με επιπλέον εργοδοτικές εισφορές.
Ο κ. Σολτς απέφυγε πάντως να σχολιάσει την επίθεση του προέδρου των εργοδοτών, περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του σχετικά με το ποια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς
Πηγή: Politika.rs , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος