Σόιγκου: Η Ρωσία δεν έχει βαρύ οπλισμό στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Array

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν έχει τοποθετήσει βαρέα όπλα στο έδαφος του πυρηνικού εργοστασίου στη  Ζαπορίζια και ότι ο ρωσικός στρατός κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου.

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έχουμε βαρύ οπλισμό στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού και στις γύρω περιοχές». Ελπίζω ότι η επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) θα το δει μόνη της», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το Interfax.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ψευδείς κατηγορίες από τις ουκρανικές αρχές ότι τα ρωσικά στρατεύματα, κρυμμένα πίσω από σημαντικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, στοχεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας.

«Από τα μέσα Ιουλίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, επιτίθενται τακτικά στην υποδομή του πυρηνικού εργοστασίου.

Από τις 18 Ιουλίου έχουν καταγραφεί 29 επιθέσεις, έχουν εκτοξευθεί 120 βλήματα πυροβολικού και έχουν χρησιμοποιηθεί 16 drones», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, μεταδίδει το Tanjug.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, με αυτόν τον τρόπο το Κίεβο «δημιουργεί πραγματική απειλή πυρηνικής καταστροφής στην Ευρώπη».

Ο Σόιγκου υποστηρίζει ότι η Ρωσία κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναμένει ότι τα αποτελέσματα της αποστολής του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό  θα κοινοποιηθούν αντικειμενικά στην παγκόσμια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκλήσεις συνεχίζονται παρά την άφιξη της ομάδας του ΔΟΑΕ και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν χθες όχι μόνο τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής , αλλά και τη διαδρομή κίνησης των μελών της αποστολής.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν μια προσπάθεια κατάληψης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και εξουδετέρωσαν δύο ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς.

Ο Σόιγκου επεσήμανε ότι οι ουκρανικές αρχές θα φέρουν όλη την ευθύνη για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον πυρηνικό σταθμό.

Πηγή: Politika.rs 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος